www.karate.hu
PDF letöltés

Para-karate tábor volt Agárdon

Az idei para-karate tábor ezúttal Agárdon került megrendezésre, ahol minden körülmény adott volt a jó edzőtáborozáshoz. A háromnapos edzőtábor július 2-án, vasárnap kezdődött és kedden délután fejeződött be. Ez alkalommal 27 fogyatékkal élő sportoló vett részt, ebből öten kerekesszékesek. Újdonság volt az eddigi para-karate táborokhoz képest, hogy közel tíz teljesen kezdő, értelmi akadályozott, illetve autista fiatal is csatlakozott a résztvevőkhöz, akik remélhetőleg tovább folytatják karate tanulmányaikat - számolt be róla a tábort vezető Halász Attila.

paraagard

Az edzések három csoportban zajlottak, párhuzamosan, a kezdők, a haladók és a kerekesszékesek. A megszokott napi programba egy újdonság is bekerült: Sztari Béla jógaoktató kerekesszékesek számára tanított átmozgató, nyújtó jóga gyakorlatokat, amelyeket természetesen mindenki ki is próbált. Az utolsó napra is maradt meglepetés. Két csoportban zajlott az edzés: az egyik egy állóképességet és mozgáskoordinációt fejlesztő funkcionális köredzés volt a járóképeseknek, amelyet kyokushin karate mesterek tartottak, míg a kerekesszékesek egy újfajta versenymódszert próbáltak ki.

Az edzések mellett a jó időjárásnak köszönhetően jutott idő fürdésre és karaoke party-ra is.

"Köszönjük Kalmár Árpádnak az újabb táborozási lehetőséget, a segítő kyokushin karate mestereknek az oktatást, illetve a civil segítőknek az étkezések lebonyolításában nyújtott segítségüket. Az ilyen jellegű táborozást, azért tartjuk fontosnak, mert amellett, hogy elmélyíti vagy talán - jobban mondva - tágítja a fogyatékkal élő sportolók harcművészeti tudását, világképét, nagyon sok új élményhez juttatja őket, minden táborban új ismeretségek, új barátságok alakulnak ki köztük" - hangsúlyozta Halász Attila. 

A táborban több szervezetből mintegy ötven sportoló, edző, segítő, kísérő vett részt. 

A Budo Sport Alapítvány és a Stabilitás Sport Klub idén összesen 100 főt vitt el térítésmentesen táborozni a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz.