www.karate.hu
PDF letöltés

Pontszerző helyek a chilei korosztályos vb-n

Egy ötödik és három hetedik hellyel zárt a magyar válogatott a Santiago de Chilében megrendezett kadet, junior és U21-es karate világbajnokságon. Az eseményre rányomta bélyegét, hogy pár nappal a kezdete előtt országszerte zavargások törtek ki, a verseny ideje alatt pedig rendkívüli állapot és kijárási tilalom volt érvényben. Az incidensek miatt néhány ország el sem utazott Chilébe és a magyar csapat sem teljes létszámában vett részt a vb-n. A végül szigorú biztonsági intézkedések közepette lebonyolított megmérettetést követően legközelebb hazai környezetben bizonyíthatnak világversenyen fiataljaink, hiszen jövő februárban Budapest ad otthont a korosztályos Eb-nek.

tatachileelott

A legelőkelőbb helyen Béres Botond végzett a chilei fővárosban, miután a junior fiú küzdelmek 61 kg-os súlycsoportjában az ötödik helyen zárt. A BVSC-Zugló karatésa küzdelmei során három győzelmet aratott: német, izraeli és kazah ellenfelét verve egészen az elődöntőig jutott, ott azonban kikapott azeri riválisától és a bronzmeccsen a jordániai vetélytárssal sem bírt.

Szintén három fordulót vett sikerrel Baranyi Zsófia az U21-esek 55 kg-os súlycsoportjában, és végül hetedik lett. Az U21-eseknél a 68 kilósok között Czagány Dóra szintén a hetedik helyen végzett, akárcsak két győzelmével a junioroknál a 48 kg-os Forintos Fruzsina.

Kilencedik lett kadet katában Bárdos Ádám és Kovács Dominika Hanna, a 47 kg-ban indult, szintén kadet Jakubovics Dalma, az 59 kilós junior lányok között Bihary Boglárka és az U21-es férfiak 75 kg-os súlycsoportjában Kapdebo Botond.

A korosztályos világbajnokság eredményei elérhetők itt.