www.karate.hu
PDF letöltés

Premier League és olimpiai tesztverseny Tokióban

Hetvenkilenc ország közel 700 sportolójának részvételével folytatódik a hétvégén Tokióban az olimpiai kvalifikációs sorozat. A Karate1 Premier League viadalon Magyarországot kilenc versenyző képviseli. A péntektől vasárnapig tartó rangos megmérettetés után hétfőn egy tesztversenyt rendeznek, amelyen a karate sportág jövő évi olimpiai bemutatkozását modellezik.

tokio

A tokiói Karate1 Premier League magyar indulói:

Tadissi Martial (67 kg), Hárspataki Gábor (75 kg), Molnár Réka (55 kg), Molnár Dániel (+84 kg), Sterck Laura (kata), Nagy Botond (kata), György Dániel (84 kg), Klement Kármen (50 kg), Kiss András (60 kg)

A versenyzőket Büchler Zsolt szövetségi kapitány mellett Hecker Balázs, Fischer Mihály és Egri Tamás válogatott edzők kísérték el Japánba. A magyar bírókat Orbán Zoltán és Párniczky Gyula képviselik, sajtósként pedig Kalmár Árpád lesz jelen az eseményen.

A verseny utáni napon egy ReadySteady Tokyo nevű tesztversenyt rendeznek a japán fővárosban, ahol az olimpiai körülményeket modellezik és kipróbálják, hogy miként fog kinézni a karate történetének első olimpiai eseménye. A tesztelésen is lesz magyar sportoló Nagy Botond és Sterck Laura személyében, valamint a tokiói magyar nagykövetség is képviselteti magát.

A tokiói Karate1 Premier League olimpiai kvalifikációs verseny statisztikái és eredményei elérhetők itt.