www.karate.hu
PDF letöltés

Ragyogó sikerek az ifjúsági világkupán

Két-két arany-, ezüst- és bronzérmet nyertek a magyar versenyzők az Umagban 68 ország 1300 ifjú karatésának részvételével lebonyolított ifjúsági világkupán. A 12 éven aluliak és a 18-20 évesek számára kiírt világversenyt megelőzően immár 11-dik alkalommal rendezték meg a Karate Világszövetség, a WKF ifjúsági edzőtáborát, ahol az egész földkerekségről érkezett fiatalok jelenlegi és volt világklasszisoktól tanulhattak.

 loyallili

Loyal Lili a dobogó tetején

A horvátországi edzőtábor a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia kvalifikációs versenye (amelyen Baranyi Zsófia is kvótát szerzett!) után kezdődött Umagban. A résztvevőknek többek között olyan nagynevű karate versenyzők tartottak edzéseket, mint olasz Luca Valdesi, a venezuelai Antonio Diaz, a spanyol Sandra Sanchez (kata), illetve a spanyol Ivan Leal, az ukrán Stanislav Horuna, a belga Junior Lefevre és a szerb Predrag Stojadinov (kumite). Az edzőtáborban több magyar egyesület karatésai testközelből tapasztalhatták meg a sztárok tudását.

A tábort követő ifjúsági világkupán ragyogó sikereket értek el mind a magyar U21-es versenyzők, mint pedig a legfiatalabbak. Az U21-esek között Knirsch Marcell (Vasas) és Klement Kármen (Vasas) is a döntőbe verekedték magukat és értékes ezüstéremmel gazdagították a magyar éremkollekciót, míg Kiss András (UTE) bronzig jutott. A magyar 12 éven aluliak is megmutatták magukat a világ élmezőnyének, hiszen Hecker Bojána (UTE) és Loyal Lili (UTE) első lett, míg Kopfer Anna (UTE) a harmadik helyen zárta a versenyt.

WKF Kids U12 & U21 Cup, a magyar érmesek:

U21:

Férfiak:

60 kg: 3. Kiss András

84 kg: 2. Knirsch Marcell

Nők:

50 kg: 2. Klement Kármen

U12:

Lányok:

35 kg: 1. Hecker Bojána

40 kg: 3. Kopfer Anna

45 kg: 1. Loyal Lili

Az ifjúsági világkupa statisztikái és eredményei elérhetők innen.