www.karate.hu
PDF letöltés

Sajtós felkészítés a válogatottaknak

A sajtóval való kapcsolattartásról, a médiában történő szereplésről, valamint a megjelenések javasolt módjairól hallgattak meg tájékoztatást legjobb versenyzőink és edzőik. A felkészítésre azért került sor, mert az olimpiai, illetve kiemelt sportággá válással feltehetően kiemelt médiafigyelem is irányul majd a karatéra.

sajtos felkeszites

A szerdán a Magyar Sport Házában megtartott eseményt az MKSZ sajtófőnöke, Turák Péter vezette, akinek segítségére volt a jelenleg is a Magyar Rádió sportosztályán dolgozó riporter, Szabó Szilárd. Klasszisaink közül többek között jelen volt Hárspataki Gábor, Tadissi Martial, a nemsokára az ifjúsági olimpián induló Baranyi Zsófia, valamint Büchler Zsolt szövetségi kapitány, Hecker Balázs és Fischer Mihály válogatott edzők.
 
A megbeszélést jelenlétével támogatta Dr. Mészáros János MKSZ-elnök is, aki hozzászólásában hangsúlyozta a médiával kapcsolatos teendők fontosságát.
 
Az elhangzottak azt a célt szolgálták, hogy a versenyzőkön és a szakvezetőkön keresztül a médiában - és ezáltal a közvéleményben - hiteles és pozitív kép alakuljon ki a karatéról, a sportág hazai életéről és természetesen magukról az érintettekről, elsősorban a világ élvonalába tartozó magyar válogatott sportolókról.