www.karate.hu
PDF letöltés

Sakumoto mesternél, Okinawán edzenek katásaink

Különleges túrán vesz rész a karate őshazájában a magyar kata válogatott egy része. Büchler Zsolt, a válogatott edzője vezetésével két-két elsőszámú felnőtt és U21-es formagyakorlat versenyzőnk Okinawán edzőtáborozik. A világ egyik legelismertebb kata instruktora, Tsuguo Sakumoto irányításával készülhetnek és többek között együtt edzhetnek a férfi világbajnok Ryo Kiyunával.

sakumotoval

Nagy Botond, Sterck Laura, Forgács Tamás és Fábián Csenge a héten Sakumoto mester dojójában gyakorolhatnak, ahová jövő hét elején megérkezik a teljes japán kata válogatott is.

Büchler Zsolt beszámolója szerint az edzések a bemelegítésen és a nyújtáson kívül 3-4 órásak. A magyarok együtt edzenek a japán férfi kata csapattal (Ryo Kiyuna, Kinjo Arata, Takuya Uemura) is, akiknek új Annan Dai bunkai-át néhány méterről csodálhatták meg. A lenyűgöző élmény mellett a résztvevő 30 sportoló közül a top versenyzők együtt edzhettek a világbajnok Kiyunával, aki az adott katákban mindent megmutatott, amire a többiek rákérdeztek.

Az egyedülálló edzéslehetőségen kívül a helyi prefektúra vezetése különleges bánásmódban részesíti küldöttségünket: karatésainkat egy tengerparti étteremben vacsorával fogadta a helyi polgármester, valamint a prefektúra sport és turisztikai elöljárói. Ezen kívül a napokban egy kulturális rendezvényre is meghívást kaptak, a helyi televízió pedig már többször is forgatott velük.

A magyar katás különítmény jövő szerdán utazik Tokióba, ahol a soron következő Karate1 Premier League viadalt rendezik.