www.karate.hu
PDF letöltés

Sportcsillagok Gálaestje: karatésok is a színpadon?

Sporttörténelmi eseményre kerül sor az idei Sportcsillagok Gálaestjén, ahol a megszokott díjátadók mellett hagyományteremtő céllal Év Sportolóit (NOS Bajnokokat) hirdetnek a nem olimpiai sportolók között is. A választást a Magyar Olimpiai Bizottság és a gálaestet rendező Magyar Sportújságírók Szövetsége is támogatja. A nem olimpiai sportágak egyikeként Magyar Karate Szakszövetség is megnevezte a jelöltjeit, így az is lehet, hogy karatésok is a díjazottak között lesznek az ünnepi eseményen.

nosbajnokstaj

Az asztalnál balról jobbra: Dr. Leyrer Richárd, Borkai Zsolt és Pajor-Gyulai László

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt, a MOB elnöke emlékeztetett rá, hogy nemcsak az ötkarikás, hanem a nem olimpiai sportágak is a Magyar Olimpiai Bizottság égisze alá tartoznak. Mint mondta, Magyarország rájuk is büszke lehet, hiszen rendre fantasztikus eredményeket érnek el a nem olimpiai sportágak, ezért megérdemlik, hogy őket is megünnepeljék a Sportcsillagok Gálaestjén.

Az ünnepi est házigazdájaként Pajor-Gyulai László, a MSÚSZ elnöke elmondta, hogy évek óta keresik a módját, miként lehetne a nem olimpiai sportágakban is Év Sportolóit választani. Most azonban a gála történetében először az olimpiai csillagokkal együtt a NOS Bajnokok is felállhatnak a színpadra.

A MOB nem olimpiai sportágakért felelős alelnöke, Dr. Leyrer Richárd szerint óriási megtiszteltetés volt, amikor 2012-ben a MOB a nem olimpiai családot befogadta, ez pedig újabb ünnep. A nem olimpiai sportolók nagy tömeget, 3500 klubot és 70 ezer igazolt versenyzőt képviselnek, és létkérdés számukra a nyilvánosság, hiszen nélküle jóval nehezebb támogatókat találni, életben maradni ezeknek a sportágaknak, egyesületeknek.

Amíg Magyarország Év Sportolói a sportújságírók szavazatai alapján kerülnek ki, addig a NOS Bajnokok választása nem csupán egy voksolás, hanem egy program, amely a magyar sport nagyon fontos, de kevésbé reflektorfényben lévő versenyzőit népszerűsíti. Hoffmann Pál a projekt ötletgazdája elmondta: a szavazás a www.sportolanemzet.hu oldalon történik. Bárki voksolhat, aki regisztrál a portálra. A NOS Bajnokok kategóriái megegyeznek az olimpiai sportágakéval: a legjobb férfi és női versenyzőre, csapatra, edzőre és szövetségi kapitányra lehet majd szavazni.

A Sportcsillagok Gálaestjét idén december 18-án rendezik meg a Syma Csarnokban.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

NOS Bajnokok promóciós videó: https://www.youtube.com/watch?v=RPz81GTbsao