www.karate.hu
PDF letöltés

Szarvason rendezik az első karate vidékbajnokságot

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke a Magyar Sport Házában lévő irodájában fogadta Babák Mihályt, Szarvas város polgármesterét, valamint Lovász Györgyöt és Ruzsinszki Györgyöt, a helyi karate egyesület vezetőit. A találkozón egyeztettek a Szarvason megrendezésre kerülő I. WKF Karate Magyar Vidékbajnokságról, a város vezetője a szarvasi karatésok munkáját elismerve kinyilvánította elkötelezettségét és együttműködési szándékát a vidéki karate fejlesztésének ügyében.

videkbajnoksag
Ruzsinszki György, a verseny ötletgazdája elmondta, hogy a tervek szerint a vidékbajnokságot a jövőben minden évben másik város rendezheti majd meg, így új helyszínek is hivatalos szövetségi versenyeknek adhatnak majd otthont, ezzel is erősítve a helyi klubok működését. A vidékbajnoki cím megszerzése motiváló hatású a fiatal karatésokra, és az itt elért eredményeket az önkormányzatok is megfelelően értékelni tudják  majd.
 
A megmérettetés fontos eleme lesz a vidéki sportolók utánpótlás-nevelésének és ezen keresztül a vidéki karate fejlesztésének, ami az egész magyar karate jól felfogott érdeke. A verseny a magyar bajnokságot megelőző lépcsőként hivatott az itt indulók önbizalmát növelni és országos színvonalra érésüket biztosítani. Ennek eredményeképpen a későbbiekben a fővárosi nagy csapatok versenyzőivel szembe kerülve is mind többen lehetnek képesek helyt állni, és így növekedhet a Magyar Karate Szakszövetség minőségi versenyzői állománya - hangzott el a találkozón.