www.karate.hu
PDF letöltés

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés Szarvason

Két szempontból is jeles napot tudhat maga mögött a szarvasi karate klub. Egyrészt mindkét oldalról jóváhagyásra került a megállapodás tervezet Szarvas Város Önkormányzata és a felújítást koordináló BMSK között, így aláírható a felújításra irányuló szerződés. Másrészt legalább ekkora jelentőséggel bír az a hír, mely szerint a lebonyolító szervezet tegnap arról tájékoztatta az egyesület vezetését, hogy a minisztérium átutalta számlájukra a biztosított keretösszeget - számolt be a newjsag.hu.

szarvaslatvanyterv

E két tény együtt azt jelenti, hogy megkezdődhet a tervezés, amely alapján kiírásra kerül majd a közbeszerzés és ezzel elindul a megvalósítás folyamata.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Karate Szakszövetség vidékfejlesztési programja keretében regionális olimpiai központok kialakítását tűzte ki célul és Ruzsinszki György régióvezető, valamint Lovász György 6.danos mester által vezetett helyi karate egyesület munkája és eredményei elismeréseképpen a dél-keleti régió székhelyéül Szarvast jelölte ki.

A 2019-ben bekért olimpiai létesítményfejlesztési programba már a karate, és az önkormányzat támogató határozatának köszönhetően egy szarvasi ingatlan is bekerült, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony pedig tavaly májusban értesítést küldött az igény kedvező elbírálásáról.

A döntés értelmében a karate sportágban elsőként a Dél-Kelet Magyarországi Regionális Olimpiai Karate Központ létesítésére százmillió forint került megítélésre, amely a város központjában található Plastolus ingatlan 445 m2-es földszinti üzemcsarnokának felújításával kerül kialakításra.

(forrás és fotó: newjsag.hu)