www.karate.hu
PDF letöltés

TF-s hallgatók karate bemutatója

2018. december 18-án, kedden azok a TF-es hallgatók, akik választhatják a karate sportágat, bemutatót tartottak utolsó órájukon, amelyet a TF karate oktatása iránt érdeklődők - köztük az MKSZ elnöke  - is megtekintettek.
tfhallgatok1
 
Az eseményre meghívott vendégek között volt Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki egyébként 2. danos karate mester, valamint Dr. Lacsnyi Márton, az EMMI politikai főtanácsadója, aki a Küzdősport Stratégia megalkotásában vett részt. A Magyar Karate Szakszövetség részéről jelen volt Dr. Mészáros János elnök. Az egyetem részéről megtekintette a bemutatót Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, illetve Dr. Németh Endre tanszékvezető.
 
A hallgatókat oktató, egyben az edzést is vezető Csákvári László beszámolója szerint a TF-es fiatalok nagyon izgultak, hiszen legtöbbjük mögött csupán 10 óra gyakorlás állt. Ennek ellenére - mint ahogyan azt be is mutatták - mindvégig nagyon lelkesen és teljes odaadással végezték a feladatokat, és képesek voltak ez alatt a néhány alakalom alatt is körülbelül másfél év karate anyagát elsajátítani.
 
tfhallgatok2
 
A nagysikerű bemutató után Sterbenz Tamás és a prominens karate személyiségek megdícsérték a csoportot. Mindannyian egyetértettek abban, hogy ha ezt a fegyelmet, koncentrációt és kognitív kontrollt sikerül beépíteni az egyetemi oktatásba, illetve a tanérképzésen keresztül a köznevelésbe, az segítené és magasabb szintre emelné az oktató és nevelő munkát.