www.karate.hu
PDF letöltés

Tadissi Martial ismét Eb-érmet nyerhet

Előzőleg már háromszor is végzett a harmadik helyen Tadissi Martial felnőtt karate Európa-bajnokságon. Az UTE sportolójának a spanyolországi Guadalajarában – 51 ország közel 600 versenyzője részvételével – csütörtöktől vasárnapig tartó Eb-n meglehet negyedik bronzérme is, ha szombaton a 67 kg-os súlycsoportban megnyeri helyosztóját.

guadalajara tadissi

Tadissi Martial négyszeres Eb-bronzérmes lehet Guadalajarában (fotó: Nagy Ákos)

Nem sikerült jól a rajt kontinensviadalon Tadissi Martialnak, aki első mérkőzésén kikapott a fergeteges formában lévő ellenfelétől. A montenegrói Hodzsics azonban ezt követően bejutott a döntőbe, így a magyar karatés a vigaszágon javíthatott. Ez sikerült is: előbb 5-0-ra verte a norvég Cho johnsent, majd a horvát Berakot is felülmúlta 3-2-re. A vigaszági győzelmet azt jelentették korábbi vb-ezüstérmesünk számára, hogy a helyosztón már a bronzéremért küzdhet. Amennyiben szombaton Tadissi Martial legyőzi a szerb Jokszicsot, akkor 2014, 2016 és 2018 után immár negyedszer állhat fel a dobogóra Európa-bajnokságon.

A többi magyar közül férfi formagyakorlatban Nagy Botond ért el értékes helyezést. A KSI katása két fordulóból is sikerrel jutott tovább, végül pedig csak alig maradt le az éremmeccs lehetőségéről, így az összesítésben a hetedik helyen végzett.

Tadissi Martial eredményei: 

A 16 közé jutásért: -Hodzsics (montenegrói) 0-4
Vigaszág, 1. forduló: -Cho Johnsen (norvég) 5-0
2. forduló: -Berak (horvát)  3-2
A 3. helyért: -Jokszics (szerb)

Pénteken a csapat versenyszámokat rendezik az Európa-bajnokságon. 

A szombat-vasárnapi helyosztók az interneten a https://karateworld.tv/-n keresztül élőben megtekinthetők lesznek.

Az Eb statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők innen.