www.karate.hu
PDF letöltés

Tadissi Martial ötödik lett Hanauban

Ismét kitett magáért Tadissi Martial. Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes karatés szerepelt a legjobban a 16 fős magyar csapatból a Hanauban megrendezett Karate1 Premier League German Open elnevezésű versenyen, ahol a 67 kg-os férfiak küzdelmében az előkelő ötödik helyen végzett.

hanau2014plakat

A németországi viadalon "Márszi" nagyszerűen kezdett, 4-1-re verte a belga Plompent, 5-4-re múlta felül az olasz De Vivót, 3-0-ra legyőzte a német Gieglert. A négy közé jutásért egy igazi nagyágyú volt az ellenfél, a korábbi Európa-bajnok, a tavalyi budapesti Eb-n második helyezett török Kemaloglu. Tadissi azonban ezt a feladatot is sikerrel teljesítette, 1-0-ás győzelmével bejutott a legjobb négy közé, ahol azonban 2-1-re alulmaradt a későbbi győztes, kolumbiai Ramirezzel szemben.

Bár az érem nagyon közel volt, ezúttal nem jött össze, miután a harmadik helyért a marokkói Kousseksou 7-1-re jobbnak bizonyult magyar ellenfelénél. Az ötödik hely azonban így is dicséretes teljesítmény a rangjában és színvonalában közvetlenül a világ- és Európa-bajnokságok után álló Karate1 Premier League sorozatban.

A többi magyar közül Szegedi Döme (67 kg), Kőhegyi Zoltán (75 kg) és Sterck Laura (női kata) zárta pozitív mérleggel - több győzelemmel, mint vereséggel - a German Opent, amely verseny a 2015-ös felnőtt Eb kvalifikációs sorozatának egyik állomása volt.

A magyarok helyezései: 

5. Tadissi Martial (67 kg)

7. Juhász Nikolett (55 kg)

9. Bartha Nikola (+68 kg)

11. Szilva Norbert (67 kg)

A Karate1 Premier League German Open eredménylistája megtekinthető itt.