www.karate.hu

madridbannerallo

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Tamás Ferdinánd bronzérmes a korosztályos vb-n

Megismételte legutóbbi világbajnoki szereplését Tamás Ferdinánd, aki a 67 kg-os súlycsoportban - akárcsak két évvel ezelőtt Jakartában - a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Tenerifén megrendezett korosztályos vb-n. Három másik magyar versenyző is eljutott a bronzmérkőzésig, de Baranyi Zsófia, Borbás Botond és Botos Botond végül ötödik lett minden idők legnagyobb korosztályos vb-jén.

tamasferdinandtenerifedobogon

2017. október 25. és 29. között lebonyolított 10. Kadet, Junior és U21-es Karate Világbajnokságon is éreztetette hatását a sportág 2020-as olimpiai bemutatkozása: soha nem látott hatalmas létszám, nem kevesebb, mint 109 ország közel 1800 versenyzője - köztük 29 magyar - lépett tatamira Spanyolországban.

Válogatottaink közül legjobban Tamás Ferdinánd szerepelt, aki a 65 fős mezőnyben négy győzelemmel egészen az elődöntőig jutott. Az MTK versenyzője az egyiptomi Mohamed ellen is jól küzdött, vezetett is, ám egy utolsó másodpercekben bekapott rúgás miatt elúszott a döntő. A harmadik helyért aztán a török Kacar ellen sikerült ismét nyerni, így Tamás Ferdinánd sorozatban második vb-jén is bronzérmet szerzett. A 20 éves karatés tenerifei eredményével azt is nyomatékosította, hogy számolni lehet majd vele az olimpiai kvalifikációs sorozatban. 

Tamás Ferdinánd eredményei: 

A 32 közé jutásért: -Omonov (üzbég) 6-0
A 16 közé jutásért: -Arteaga (venezuelai) 3-1
Nyolcaddöntő: -Valdivia (perui) 4-2
Negyeddöntő: -Primozic (szlovén) 4-1
Elődöntő: -Mohamed (egyiptomi) 1-3
A 3. helyért: -Kacar (török) 2-0

tamasferdinandteneriferugas

Az ötödik helyen végzett a juniorok között Baranyi Zsófia. Az MTK februárban Eb-ezüstérmet nyert versenyzője az 59 kg-osok küzdelmében négy győzelemmel és egy vereséggel jutott el a bronzcsatáig, ahol vezetést követően 3-1-re kikapott az angol Hope-tól.

Szintén ötödik lett a kadetek mezőnyében Borbás Botond és Botos Botond. A Budaörsi SC 52 kg-os karatésa egy diadalt követően kikapott japán ellenfelétől, a vigaszágon azonban francia és azeri ellenfelen is átverekedte magát, a harmadik helyért azonban 4-3-ra alulmaradt a malajziai Hari Sankarral szemben.

A Koroibosz sportolója, Botos Botond a 63 kg-osok között ugyan az első körben senshuval (első szerzett ponttal) kikapott dán riválisától, de utána a vigaszágon három győzelemmel kivívta a bronzmeccs jogát. A helyosztón végül a lengyel Szewczyk 4-0-ra jobbnak bizonyult.

A helyezettek között zárt Fehér Péter (Koroibosz, junior 55 kg), aki három győzelemmel a hetedik helyen végzett, Erdős Martin (MTK, U21 75 kg) és Vugrinecz Attila (Toriki, kadet 70 kg) pedig kilencedik lett.

Még a világbajnokságot megelőzően sikeres WKF edzői vizsgát tett Fischer Mihály, Papp Miklós és Egri Tamás, bírói részről pedig Falusi Márrton katából és kumitéből is megszerezte a WKF Judge A fokozatot.