www.karate.hu
PDF letöltés

Új kategóriák a hétvégi magyar bajnokságon

Még a tavalyi rekordot is meghaladó indulói létszám várható az idei budapesti karate magyar bajnokságon, amelyet a hétvégén, 2019. május 25-26-án rendez a Magyar Karate Szakszövetség. A hazai legjobbak versengése mellett eddig nem látott kategóriák is lesznek: először avatnak magyar bajnokokat a Masters korosztályokban a 30, a 40 és az 50 év felettiek között, és a Megyeri úti Jégcsarnokban választják ki a júniusban hazánkban sorra kerülő ISF Combat Games - rangos nemzetközi középiskolás karate verseny - magyar indulóit is.

mbelozetes
Ismét a Megyeri úti Jégcsarnok lesz a magyar bajnokság helyszíne
 
Újpesten természetesen valamennyi korosztályban tatamira lépnek a legjobb hazai sportolók, köztük a felnőtteknél az "európai miniolimpiára", a minszki Európa Játékokra készülő Hárspataki Gábor és Tadissi Martial, továbbá több, kategóriájában a Top 50-es világranglistán szereplő magyar kiválóság. A 14-20 éves kata és kumite versenyzők számára a mb az őszi chilei kadet, junior és U21-es világbajnokság kvalifikációs állomása is lesz egyben.

Az elmúlt éveket követően immár hagyományosnak nevezhető, hogy az esemény részeként a para-karatésok is magyar bajnoki címekért és helyezésekért versengenek majd.

A karate, mint az egyik hazai kiemelt sportág magyar bajnokságán az állami sportvezetés részéről most is várható magas rangú vendég, a szervezők számára pedig azért lesz különleges az esemény, mert a verseny egyfajta főpróbáját jelenti a jövő februári korosztályos Európa-bajnokságnak, amelynek szintén Budapest ad otthont - éppen a sportág olimpiai bemutatkozásának évében.

Karate magyar bajnokság 2019: 

Helyszín:
Megyeri úti Jégcsarnok (1044 Budapest, Megyeri út 13.)

Időpont:
2019. május 25-26. szombat -vasárnap 09:00

A verseny kiírása elérhető itt, a versennyel kapcsolatos információk pedig itt.