www.karate.hu
PDF letöltés

Változások a nemzetközi karate versenynaptárban

Két módosítást is végrehajtott a koronavírus járványhelyzet miatt idei versenynaptárában a Karate Világszövetség. A WKF legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria tervezett idei nyitóviadalát februárról április legvégére halasztották, míg a márciusi állomásnak Baku helyett Isztambul ad majd otthont.

wkfnaptar

Eredetileg február 19-21-én, Lisszabonban vette volna kezdetét a 2021-es Karate1 Premier League sorozat, ám a vírushelyzet alakulása miatt, a résztvevők egészsége és biztonsága érdekében a WKF a szervezőkkel egyetértésben úgy határozott, hogy április 30. és május 2. között rendezi meg az eseményt a portugál fővárosban.

A versenysorozat második, márciusi állomásának a helyszíne módosult, miután a pandémia azerbajdzsáni terjedése miatt szigorították a korlátozásokat, és az ország illetékes minisztériuma a március 12-14-i verseny törléséről értesítette a szervezőket. A viadal lebonyolítását ugyanakkor átvállalta a török szövetség, így arra Isztambulban kerül sor változatlan időpontban.