www.karate.hu
PDF letöltés

A karatéhoz csináltak kedvet Miskolcon

A Sport Legyen a Tiéd! program ezúttal Miskolcra látogatott. A rendezvényt Kiss Gábor, a borsodi megyeszékhely alpolgármestere nyitotta meg.

spltmiskolc

A Sport Legyen a Tiéd! programot 2015-ben indította el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Állampolgársága. A program célja, hogy növekedjen a társult sportágakban a leigazolt versenyzők száma, de sokkal fontosabb az, hogy a gyerekek megismerkedhessenek az adott sportággal, kipróbálhassák azt - nyilatkozta Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-magyarországi Regionális Iroda vezetője. - Fontos, hogy ezáltal kedvet csináljunk nekik a mozgáshoz, a sportoláshoz. 

Megtudtuk azt is, hogy a program több pillérből áll, hiszen tavasszal a megyeszékhelyeken tartott nagy sportági bemutatók után most ősszel folytatódik talán a legjobb része a programnak az eszközkihelyezésekkel és a bemutatórendezvényekkel. 

- Az új eszközök védig a gyerekek testrészeit és nagyon jók lesznek az edzéseken is - ezt már Géczi Gábor, a Gárdonyi Géza iskola tanulója mondta, aki maga is a shotokan karatét gyakorolja. De bemutatót tartottak a shotokanos fiatalok mellett a miskolci Justitia Fuji Yama SE karatékái is: ők a Hayashi-ha shito-ryu stílusból adtak ízelítőt és vették igénybe az új küzdőteret és próbálták ki az eszközöket a gárdonyis diákokkal.

A program keretein belül egyébként 500 millió forintos támogatási keretből, 13 sportági szakszövetség több mint 1100 intézménybe helyez ki sportágspecifikus eszközöket, amelyeknek a kiszállítása az év végéig ütemezetten valósul meg. Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül országszerte több mint 200 intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik a lakóhelyük közelében fellelhető aktív sportszervezeteket.

(forrás: Észak-Magyarország)