www.karate.hu
PDF letöltés

Egerben zajlott az év utolsó hivatalos hazai versenye

A Shotokan Karate Liga Országos Bajnokságát az Agria Shotokan Karate Egyesület az Egri Városi Sportiskolával karöltve - a biztonsági intézkedések betartása mellett - 2020. december 12-én rendezte meg az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

shotokanligaeger
 
A Magyar Karate Szakszövetség utolsó idei hivatalos versenyére a rendkívüli helyzet miatt idén csak 19 egyesület 164 versenyzője 230 nevezéssel tudott részt venni az eseményen. A résztvevő egyesületek: UTE, Keleti Harcosok KSE, Életforrás, Agria Sportiskola, Sun Dome, Dombóvár Karate Suli, Rády Diáksport Egyesület, Pest Budai SKC, Nagykálló, ÉMSKE, Szihalom IMAF, Hajdúnánás, UTE Goju Kai, Bükkalja, Andornaktálya, Ostoros, Maklár, Újhida és Fuji KSE.
 
A versenyet megtisztelte jelenlétével Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója, Dr. Tahon Róbert, az MKSZ főtitkára, Takács Miklós, a Shotokan Liga elnökségi tagja és Dr. Roppantó Róbert, az MKSZ versenyellenőre.
 
Dr. Mészáros János köszöntő beszédében hangsúlyozta a karate egészségmegtartó erejét, és kifejezte bizakodását a jövőre nézve. Elmondta, hogy a karate sportágnak milyen fontos a tagság megtartása, és a biztonság figyelembe vételével az edzések szerepe. A szövetség elnökének beszéde után Kovács Géza Eger városa nevében köszöntötte a résztvevőket, majd kiemelte, hogy Eger milyen aktív szerepet tud vállalni a rendkívüli helyzetben is a versenysport életben tartásában.
 
Az ünnepi beszédek után négy tatamin kezdődtek el a versenyszámok. A formagyakorlatok után a küzdelmi kategóriák Ippon Shobu, 14 éves kor felette pedig Sanbon Shobu szabályrendszerben, és körmérkőzésekkel zajlottak.
 
A versenyen Juhász Ferenc és csapata biztosította a színvonalas és biztonságos lebonyolítást.