www.karate.hu
PDF letöltés

Három magyar arany az SKDUN Global Kupán

Három arany-, három ezüst- és kilenc bronzérmet nyertek a magyarok Lengyelországban, ahol 20 ország 980 versenyzője 2037 nevezéssel vett részt a 8. SKDUN European Global Kupán és a 8. SKDUN Utánpótlás Európa Kupán. A shotokan stílus 2018. április 13-15-én megrendezett eseményének Dabrowa Gornicza adott otthont.

skdunglobal

A versenyen Kálmán László, Somogyi Bence és Tróbert Flóra szerzett aranyérmet. (Ezzel a legeredményesebb egyesület az ajkai Sun-Dome SE lett a haladók között.) Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Juhász Zoltán, aki a felnőtt mezőnyben 3. lett küzdelemben. Formagyakorlatban Ráday Kornél, Kis Maja és Vitai Remma szerzett bronzérmet, míg Kossuth Kornél második helyezése kiváló teljesítmény küzdelemben. A haladóknál a magyar csapat összesítésben 3 arany-, 3 ezüst- és 9 bronzéremmel zárt.

Az utánpótlás Európa Kupáról a hazai shotokan karatésok 8 arany-, 7 ezüst- és 19 bronzéremmel tértek haza. 

Juhász Ferenc 7. danos mester, a magyar csapat vezetőjének értékelése: 

"Többszáz román, szerb és  bolgár versenyző mellett a 900 fős mezőnyben jól helytálltak a versenyzőink. Pénteken az Európa Kupán az országok rangsorában a harmadik helyezést szereztük meg. Csak Románia és Bulgária előzött meg minket. Ez bizonyítja, hogy az utánpótlás nevelés jó úton halad. Gratulálok a felkészítő edzőknek! A Global Kupán a 8. helyen zárt a magyar csapat. Külön kiemelem, hogy a haladó csapatversenyszámokban több érmet sikerült szereztünk, mint a kadet és mint a junior versenyszámokban. Nagyon jó teljesítményt nyújtott Fáskerti Bálint, Juhász Máté, Horváth Bence. Dicséret illeti a felnőtt veterán nőket és férfiakat. Szabó Csaba, Szabó Tibor mesterek és az egri nők is hozták az elvárt szintet és újra bizonyítottak. Ezúton is szeretném megköszönni az edzőknek, segítőknek, szülőknek a támogatást. És külön a munkájukat a válogatott edzőknek, Tímár Zoltánnak, Ferencz Tibornak és Takács Miklósnak."

(forrás: Juhász Ferenc)