www.karate.hu
PDF letöltés

Hét arany a Goju-ryu világbajnokságon

A Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség karatékái 2017. szeptember 14. és 17. között a Bukarestben megrendezett WGKF Bajnokságon vettek részt. A magyar csapat 7 arany-, 5 ezüst- és 20 bronzéremmel zárta a rangos eseményt.
gojuvb
 
A World Goju-Ryu Karate Federation a WKF tagszervezeteként a WKF szabály- és versenyszervezési rendszere alapján rendezte meg ezt a világbajnokságot. Ez a második alkalom, hogy az EGKF és a WKGF közös döntése alapján a gyerekkorosztályokat is bevonta versenyeibe, így a 8-9 évesektől a felnőttig, illetve a „masters„ kategóriákig bezárólag minden korcsoport megmérettethette magát.
 
A magyar szövetséget 5 klubból kiválasztott 33 versenyző képviselte: Seinchin Szigetszentmiklós, Seinchin Pesterzsébet, MTK-Dynamic, Sori-Te és a Dunaharaszti Goju-Ryu KSE.
 
Három edző és két bíró segítette a csapat munkáját. Az edzők Miklós Nikolett, Harsányi Ildikó és Valkai Márta voltak, míg bíróként Dr. Bársony Erzsébet és Utasi Viktor tevékenykedett. Bársony Erzsébet sikeres WKGF bírói vizsgát tett. A vizsgán és a bajnokságon nyújtott színvonalas munkáját a főbíró Uwe Portugall külön dicséretben részesítette.
 
A magyar csapat szeptember 12.-én, kedden késő este indult el, szerdai napon a megérkezést követően elfoglalta szállását, majd regisztrált és mérlegelt. A csütörtök délelőtti edzést követően elindult a csapat a csarnokba, ahol a négynapos rendezvény a 8-9 és 10-11 évesekkel kezdetét vette. Pénteki napon az ifi korosztály versenyszámai, illetve kadet, junior, masters katák kerültek sorra. Szombaton a kadet, junior kumiték és a senior kata következtek, majd utolsó napon a csapat versenyszámok zajlottak. Minden napra jutott izgalom bőven, a magyarok pedig szurkolásban sem maradtak alul a nagyobb létszámú dél-afrikai, portugál, román és olasz társaság mögött.
 
A magyar csapat 7 arany-, 5 ezüst- és 20 bronzéremmel zárta ezt a rangos eseményt, amely 37 ország több mint 1000 sportolójának részvételével zajlott. Az európai országok mellett olyan országok is jelen voltak, mint Dél-Afrika, Új-Zéland, Chile, Japán, Nepál, India és Irán.
 
(forrás: Harsányi László)