www.karate.hu

madridbannerallo

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

I-Karate Global Magyar Kupát rendeztek

A Benedek20 Tehetségpont szervezésében rendezték meg az első hazai olyan integrált karate versenyt, mely kifejezetten a  fogyatékkal élők számára biztosított versenyzési lehetőséget. A versenyen négy ország, Belgium, Hollandia, Románia és hazánk képviseltette magát összesen mintegy 60 fő indulóval, amiből a hazai indulók közül a Benedek20 Tehetségpont 30 versenyzővel volt jelen.

 parakaratemagyarkupa

A Magyar Kupán minden fogyatékkal élő csoportnak voltak kategóriái: autizmus spektrum zavara, tanulásban akadályozottak, értelmi akadályozottak, súlyos értelmi akadályozottak, látássérültek és kerekesszékesek. A hagyományos WKF kata versenyszámok kiegészültek az I-Karate Global versenyrendszer adaptált küzdelmi, önvédelmi versenyszámaival, valamint a látássérültek fegyveres formagyakorlatával. Különlegességnek számított Dave Kangen világhírű holland versenyző bemutatója, aki a tatamin ülve végzi a katát és az önvédelmi versenyszámát.

Külön emelte az esemény rangját, hogy Dr. Palkovics László államtitkár, aki szintén komoly karatés múlttal rendelkezik, elvállalta a rendezvény fővédnökségét és személyesen adta át a dobogós versenyzők díjait.

A mostani Magyar Kupa egyben főpróbája is volt a 2018. áprilisában Budapesten a Benedek20 Tehetségpont által megrendezendő 2. I-Karate Global Világbajnokságnak, amelyre 200 fő fogyatékkal élő harcost várunk.

(forrás: Halász Attila)