www.karate.hu
PDF letöltés

Ilija Jorga mester tábora Komáromban

Jövőre is lesz - február 2-3-án - Jorga-tábor Komáromban, sőt, a mester egyre nagyobb szerepet szán Magyarországnak a Fudokan stíluson belül. Elevenítsük fel a legutóbbi edzőtábor történéseit.

fudokanvilagszov

Közel egy éve, 2018. február első hétvégéjén Komáromban tartott edzőtábort és feketeöves vizsgát Ilija Yorga 10. danos mester a Tempo Karate Egyesület szervezésében.

Az Ausztriából, Olaszországból, Szlovéniából, Szerbiából és Magyarországról érkezett közel 150 lelkes résztvevő ismerhette meg a Fudokan karate rejtelmeit, a legfiatalabb alig öt, a legidősebb több mint 60 éves volt.

A táborban részt vett a Magyar Fudokan Karate Szövetség elnöke, Nánai Ferenc 8. danos mester, Igor Gajic a Fudokan Karate Világszövetség főbírája, valamint  Aleksandar Simic, a szövetség általános megbízottja.

Jorga mester már 18 éve folyamatosan idejár, és mint mondta szinte már haza, hiszen Filep Imre 7. Dódanos mesterrel már több, mint 30 éve mester-tanítványi viszonyban vannak.

A táborbeli szakmai megbeszélésen Jorga mester tájékoztatta Filep Imrét, hogy Komáromban kívánja megalakítani a Fudokan karate egyik centrumát, ahol a környékbeli országok, illetve Németország és Lengyelország is helyet kapnak benne.
 
Ilija Jorga a közel 80 évével azon mesterek egyike a világon, aki meg is tudja mutatni a karate technikáit, akár alkalmazásban is, illetve még az alapító Funakoshi mester iránymutatása alapján vezeti az edzéseket. Fizikoterápiás professzorként a karate egészségmegőrző és megalkuvást nem ismerő leckéit tanítja, és erre ő maga a példa, hiszen az ország minden részéből érkező mesterek ámulattal figyelték mozdulatait, próbálták lemásolni.

A szervezők 2019-ben is várnak mindenkit az edzőtáborra karate stílustól függetlenül!
 
A tábor kiírása elérhető itt.
 
(forrás: Filep Imre)