www.karate.hu
PDF letöltés

Ishimi tábor lesz április végén

2019. április 26-28-án szemináriumot tart Budapesten, a Danubius Hotel Arenában (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.) Yasunari Ishimi, világszerte ismert Shito-ryus mester. A szervezők az edzéseket kortól, fokozattól és stílustól függetlenül mindenkinek ajánlják.

ishimi tabor
Yasunari Ishimi sensei 1943-ban született Osaka mellett, Japánban. A Kobe-i egyetem filozófia szakán diplomázott az Idegen nyelvek tanszéken.
 
1956-ban kezdett karatézni. 1960-ban Tsuzikawa sensei alatt Shito Ryu stílust kezdett tanulni, majd az ő ajánlására a Shito Ryu stílus alapítójának fiánál, Mabuni sensei-nél folytatta tanulmányait.
 
Egyetemi évei alatt szerezte első dan fokozatait a Japán Karate Szövetségnél, valamint megnyerte a Japán Nemzeti Egyetemi Bajnokságot.
 
1967-től Madridban él, itt nyitotta meg saját dojo-ját, a Gimnasio Ishimi-t 1970-ben. A Spanyol Nemzeti Válogatott edzője és a Spanyol Shito Ryu Szövetség megalapítója. Az 1980-ban, Madridban szervezett Karate Világbajnokságon nemzetközi kata és kumite bírói fokozatot szerzett.
 
1985-ben a Japán Karate Szövetségnél 7. dan fokozatot szerzett, Kenei Mabuni mester pedig a Kyoshi címet adományozta neki.
 
A Spanyol Karate Szövetség 2014-ben 10. dan fokozatot adományozott Ishimi sensei-nek.
 
2019-ben a World Shito-Ryu Karate-Do Federation alelnökének választották.
 
Jelenleg is Madridban él, innen irányítja az Európai Shitokai Ishimi Szervezetet, mindennapjait a karate népszerűsítésével és edzésekkel tölti. Rendszeresen tart kurzusokat Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban, Belgiumban, Olaszországban, Skóciában, Görögországban és Argentínában, idén tavasszal pedig ismét Magyarországra látogat. 
 
Jelentkezés, kapcsolat: shitokaihun@gmail.com
 
A tábor programjáról információk elérhetők itt.