www.karate.hu
PDF letöltés

Kurdi Gábort köszöntötték 75. születésnapján

Ünnepélyes ebéd során köszöntötték karatés barátai, tanítványai és a Magyar Karate Szakszövetség elnöksége 75. születésnapja alkalmából Shihan Kurdi Gábort. Az MKSZ elnökségi tagja egyike azoknak, akik ott voltak a magyar karate kezdeteinél. Az ünnepelt különleges ajándékban is részesült: a Hayashi-ha Shito-ryu stílusban a nemzetközi szövetségtől megkapta a 8. dan fokozatot.

kurdigaborkoszontes

Kurdi Gábor fiatalkorában, 1964-tõl cselgáncsot tanult Gyebnár Ferenc edzőnél. 1973-ban az elsők között kezdett el Magyarországon Shotokan karatéval foglalkozni. Mesterei Antal János és Miura Masaru voltak, akik segítségével 2. dant ért el. 1984-ben Hayashi-ha Shito-ryut tanult az Egyesült Államokban Julius Thiry mesternél. Ezt követően megalapította hazánkban a Hayashi-ha Shito-ryut, amelynek azóta is stílusvezetője.

     kurdigabordiploma

Amellett, hogy az évek során a magyarországi karate szervezéséért és elterjesztéséért több kitüntetésben részesült, Kurdi Gábor a ju-jitsu és kendo harcművészetekben is jártasságot szerzett. A 75. évfordulón a karatésok mellett Kelemen István világszinten is elismert ju-jitsu mester is köszönetét fejezte ki a Shihannak a több évtizeddel ezelőtti tanításért.