www.karate.hu
PDF letöltés

Nádas Tamás érmei a rendőr világjátékokról

Nádas Tamás, az Amerikai Egyesült Államokban élő, egykori válogatott karatés ismét eredményesen szerepelt egy nagyszabású versenyen, a 17. Rendőr és Tűzoltó Világjátékokon, amelyet augusztusban rendezték meg Los Angelesben.

nadastamasermekkel

A Rendőr és Tűzoltó Világjátékok (World Police and Fire Games) egy kétévente megrendezésre kerülő sportesemény, mely nyitva áll az egész világ aktív és a nyugdíjas bűnüldöző és a tűzoltósági állománya előtt. A Játékok során körülbelül hatvan sportágban mérik össze erejüket az atléták, így a körülbelül tízezer résztvevővel a világ egyik legnagyobb számú sportolót felvonultató rendezvénye a nyári olimpiai játékok után.

A Világjátékon Nádas Tamás képviselte az Egyesült Államokat az olimpiai karate (WKF-World Karate Federation) sportágban, kumite (küzdelem)  és kata (formagyakorlat) versenyszámokban. Tamás meghívta S. Kovács Ádám karate v‎ilágbajnokot, hogy tartson küzdelmi (kumite) edzéseket Tamásnak, aki így jobban tökéletesíthette a felkészülést. A feszített edzésmunka meg is hozta az eredményt.

Nádas Tamás formagyakorlattal kezdett ahol először török, majd kínai, utána pedig angol ellenfelével szemben győzedelmeskedett. A negyedik fordulóban spanyol ellenfelétől kikapott, végül vigaszágon a malajziai ellenfelét legyőzve megszerezte a bronzérmet.

A formagyakorlatok után a küzdelemre került sor, ahol az első fordulóban előnyerő volt, majd legyőzte francia ellenfelét. Utána egy spanyol karatékával kellett volna Tamásnak megküzdenie de sérülés miatt spanyol ellenfele képtelen volt tatamira állni. A következő küzdelem egy malajziai ellen volt ahol Tamás ismét diadalmaskodott és ezzel a döntőbe jutott, ahol egy orosz karatéstól vereséget szenvedve második helyezést ért el.

(forrás: Gregor László)