www.karate.hu
PDF letöltés

Nagysikerű Shito-ryu világverseny és szeminárium

A budaörsi sportcsarnok adott otthont 2018. december 9-én a Shito-ryu International Open nemzetközi karate versenynek, amelyre négy kontinensről 710 nevezés érkezett, és több mint 600-an léptek tatamira. A stílus világverseny mellett nagysikerű szemináriumok zajlottak két napon keresztül és nemzetközi danvizsga is volt a Hayashi-ha Shito-ryu stílus képviselőinek.

hanshithiry

Hanshi Julius Thiry

A versenyen a Shito-ryu jellegénél fogva a szokásos karate versenyekhez képest kiemelkedően sok formagyakorlat versenyszámot bonyolítottak le. Ezeken elindult a magyar Hayashi-ha Shito-ryu két jelenlegi kiemelkedő versenyzője, a WKF válogatott Nagy Botond és Sterck Laura, akik a sanghaji Karate1 Series A olimpiai pontszerző versenyről - egyenesen a repülőtérről - érkeztek a budaörsi bajnokságra.
 
A verseny díszvendégei között volt a magyar származású, az Egyesült Államokban élő Hanshi Julius Thiry, akinek elévülhetetlen szerepe van a magyarországi Shito-ryu elterjesztésében és felvirágoztatásában. A több mint harminc éve rendszeresen hazánkba járó mester tartotta a danvizsgát, illetve - a száznál is több érdeklődőnek - a szeminárium kata részét, a kumite edzéseket pedig a korábbi japán világbajnok Seiji Nishimura vezényelte, aki szintén részt vett a versenyen is. 
 
A Shito-ryu International Open eredményei elérhetők itt