www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Sikeres nyári goju-ryus táborok

A Magyarországi Goju-Ryu Karate Szövetség – a nemzetközi Sakura Kai tagjaként – idén nyáron is tartalmasan és nagy sikerrel rendezte, rendezi meg edzőtáborait. Shihan Harsányi László (6. dan) számolt be a mozgalmas nyár eddigi eseményeiről.

gojustabor

"2017. július 14-én újból hazánkba ékezett hanshi Kuba Yoshio 10. danos okinawai karate mester, akit elkísért Japánból sensei Tetsuji Sato 5. danos mester is. A nyelvi akadályok leküzdését, a tolmácsolást a ismét a Hazánkan élő sensei Shimizu Nana 4. danos mester végezte. Nana sensei a magyarországi szervezetünk tagja és a nemzetközi szervezetünk, a Sakura - Kai egyik vezetője is.

2017. július 15-én a szlovákiai Losoncon tartott Kuba hanshi egy egész napos nagy sikerű gyakorlati szemináriumot barna és a fekete övesek részére. A résztvevők elmondása szerint az elmúlt 15 év legjobb szemináriuma volt! Bepillantást nyerhettek végre a tradicionális okinawai goju -ryuba. Az Európában élő és a meghívott japán mesterek eddig csak beszéltek a tradicionális okinawai goju-ryuról, de igazán megmutatni azt nem tudták, mert ők sem ismerik!

2017. július 16. -án Budapesten tartott Kuba hanshi egy egész napos nagy sikerű gyakorlati szemináriumot barna és a fekete övesek részére. A szemináriumon az edzőképzős hallgatók és a külsős fekete öves edzők vettek részt akik szintén komoly ízelítőt kaptak az okinawai karatéból. A szeminárium legnagyobb tanulsága az volt, hogy mi nagyon merevek vagyunk, csak a külső izom feszítésekre, az erőre koncentrálunk. Fiatal korban ez jó, mert fejleszti az izmainkat, de később már harmonikussá kell tenni az izmaink munkáját és a légzésünket.

2017. július 17. – 22. –ig Gyomaendrődön folytatódott a munka a nemzetközi tábor keretein belül. A táborba a következő országokból érkeztek tanítványok: Anglia, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Németország és Magyarország. A napi öt edzés két csoportban zajlott. A tábor programjai a kihon, a kata, a bunkai technikák és az esti sparringok voltak. Kuba hanshi edzésein még a fiatalabb generációk is élvezettel edzenek és figyelik a mester tanításait. Kuba hanshi akupunktúrás orvos, a Japán Akupunktúra Szövetség elnöke. Pár tanítványunkon bemutatott néhány akupunktúrás kezelést, gyógyítást. Az utolsó napon pedig megmutatta a Kyusho technikákat is, néhány akupresszúrás pont harci alkalmazását. A tábort kyu és dan vizsga zárta, ahol Szövetségünk karatékái közül 18 fő sikeres kyu vizsgát tett, valamint Valkai Márta 4. danra, Vlado Novodomszky 2. danra, Nyikita Thuk 1. danra, Kruchió Tímea 1. danra vizsgázott sikeresen!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden kedves tanítványomnak, barátomnak akik munkájukkal hozzájárultak a szemináriumok és a nemzetközi tábor sikeres lebonyolításához!”

(forrás: Gregor László)