www.karate.hu
PDF letöltés

Sikeres volt a Nyílt Shito-ryu Világ Kupa

Felülmúlták a várakozásokat a december első hétvégéjén Budaörsön megrendezett Nyílt Shito-ryu Világ Kupa és a hozzá kapcsolódó rendezvények. A shito-ryu karate stílus rangos versenyén tíz ország 52 egyesületének 750 versenyzője lépett tatamira, a szemináriumokra is több százan voltak kíváncsiak, a Hayashi-ha Shito-ryus danvizsgán pedig négy országból húszan vettek részt.

shitovkusalany

A december 6-án, szombaton lebonyolított Világ Kupán komoly mezőnyöket és jó színvonalat láthatott közönsége, amely gyakorlatilag megtöltötte a Budaörsi Városi Sportcsarnokot. A résztvevők között voltak, akik távoli helyekről - például az Egyesült Államokból vagy Indiából - érkeztek hazánkba.

A verseny megnyitó ünnepségén felszólalt a verseny fővédnöke, Simicskó István sportért felelős államtitkár, aki beszédében egyebek mellett megemlítette, hogy két gyermeke is karatézik. Az elismerések átadása során Simicskó Istvánt a magyar karate támogatásáért tiszteletbeli 5. Dan fokozattal jutalmazta Hanshi Julius Thiry, a Nemzetközi Hayashi-ha Shito-ryu Szövetség magyar származású elnöke. 

shitosimicsko

A Világ Kupa küzdelmei során kitettek magukért a versenyen indult magyar válogatottak. A férfi felnőtt katát Nagy Botond nyerte, a 75 kilósok mezőnyében az idei egyetemi vb-bronzérmes Virág András volt a legjobb, a nehézsúlyúak mezőnyében korábbi korosztályos Eb-harmadik Földesi Csaba szerezte meg az aranyérmet, míg a nyílt kategóriában Koburger Soma állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A nőknél a 60 kg alattiak küzdelmeiben Bánházi Zsófai, a pluszosok között az egy hónappal ezelőtti brémai WKF vb-n ötödik Bartha Nikola diadalmaskodott, míg a nyílt kategóriát a kadet korosztályban világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha nyerte. 

A Nyílt Shito-ryu Világ Kupa eredményei letölthetők innen.

A versenyt megelőző kata és kumite szemináriumok jó hangulatban és jelentős létszámú érdeklődő részvételével teltek. Az edzéseket a világbajnok japán Seiji Nishimura, a sokszoros vb-érmes amerikai Katherine Jones-Thiry, a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám, valamint Hanshi Julius Thiry tartották.

*

Az alábbiakban a szervezők angol nyelvű levelét adjuk közre: 

Dear Club Leaders,

Thank you for attending the Open Shito Ryu World Cup which hosted 52 sportsclubs and 750 competitors. 

We are going to send you a DVD by post  with all the photos taken in the Tatami Cup.

www.tatamicup.hu

The date of the next Competition : March 07  2015  / 20th Hungarian Tatami Karate Cup - Szigetszentmiklós
 
Klima Zsuzsanna  és  Szathmáry Renáta
                     Tatami Team