www.karate.hu
PDF letöltés

Tíz magyar arany a Goju-Kai vb-n

Négy napon át küzdöttek a Goju-Kai karatésaink a stílus világbajnoki címekért a kanadai Vancouverben szeptember 28. és október 1. között. A versenyt a WKF döntése alapján 7. Goju-Kai Global Championships-nek nevezték, de gyakorlatilag ez volt a stílus hagyományos világbajnoksága. Magyarország 10 arany-, 8 ezüst- és 8 bronzéremmel a résztvevő 24 ország közül Japán, Dél-Afrika és Indonézia mögött az éremtáblázat 4. helyén végzett.

vancouver1

Az első nap felnőttek léptek küzdőtérre és remekül kezdtek.

Aranyérmet szerzett: Molnár Dániel kumite +84 kg és Varga Fruzsina kumite -50 kg
Ezüstérem: Vajda Lilien kumite -55kg, Magnucz Dalma kumite -61 kg és Hidasi Tibor kumite -75 kg
Bronzérem: Hollósi László veterán kumite open

A második napon az Open kategóriák, az U21-es és a csapat versenyszámok következtek. Itt is remekül szerepeltek a versenyzőink, különösképpen a férfiak. Amikor ők léptek a küzdőtérre, mindenki csak őket figyelte. A magyarok nagy örömére férfi csapat kumitében sikerült visszavágni a Japánoknan, igaz, ezúttal viszont a lányok alulmaradtak ellenük.

Aranyérem: Vajda Lilien U21 kumite open, Molnár Dániel kumite open, férfi csapat kumite (Molnár Dániel, Hidasi Tibor, Krammer Krsiztián)
Ezüstérem: Varga Fruzsina kumite open
Bronzérem: Magnucz Dalma U21 open, Hidasi Tibor kumite open, női csapat kumite (Magnucz Dalma, Szabó Petra, Vajda Lilien, Varga Fruzsina)

A harmadik napon a gyerekeké volt a főszerep. A magyar fiatalok először szerepeltek a vb-n, de ők is bővítették az éremgyűjteményt.

Aranyérem: Molnár Virág 10-11 éves kumite +40kg, Csóka Barnabás 10-11 éves kumite -34 kg és Dévényi Bence 10-11 éves kumite -40 kg
Ezüstérem: Keller Balázs 7-8 éves kumite open, Olajos Marcell 10-11 éves kumite -40 kg és Keller Márton 12-13 éves kumite -50 kg
Bronzérem: Keller Balázs 7-8 éves kata, Barczai Mátyás és Istovics Ádám 12-13 éves kumite -45 kg, Szilágyi Bence 12-13 éves kumite -50 kg

Végül az utolsó nap sem telhetett el magyar éremszerzés nélkül. Vasárnap a kadetek és juniorok léptek a tatamira és ők is szép eredményeket értek el.

Aranyérem: Szőllősi Patrik kadet kumite -52 kg és Krammer Krisztián junior kumite -68 kg
Ezüstérem: Zeke Dávid kadet kata
 
(forrás: Rebicek Gerd)