www.karate.hu
PDF letöltés

Veszprémben rendezték a kyokushin diákolimpiát

Mintegy félezer fiatal lépett tatamira a kyokushin karate diákolimpia országos döntőjében Veszprémben - írta a veol.hu. A megyeszékhely és a Veszprém Aréna az egymást követő negyedik évben adott otthont a rendezvénynek, amelynek rendezője az idén harmincéves Veszprémi Fitt SE volt. A döntőbe a nyugat- és kelet-magyarországi elődöntőkből kerültek be a diákok.

kyodiakolimpia

A megmérettetésen öt korcsoportban – gyermek I. és II., serdülő, ifjúsági és junior – mérték össze tudásukat a résztvevők, mondta Csiszér Kata, a verseny egyik társszervezője.

A döntőben az általános iskola második osztályába já­ró nyolcéves gyermekektől a végzős középiskolásokig mintegy ötszáz tanuló vett részt. A végzős diákok felvételi pontokat kaptak a helyezésekért. Az egész napos programban délelőtt a formagyakorlatokat hajtották végre a versenyzők, majd délután a küzdelmeknek adott otthont az aréna.

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, az országos döntőbe került versenyzők teljesítménye és sportágba fektetett munkája kiemelkedő. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) elnöke elmondta, a karate ma mintegy kétszáz oktatási intézményben része a testnevelésóráknak. Hozzátette, a Testnevelési Egyetemen választható tantárgy a karate, s rövidesen kötelező lesz a tárgy az osztatlan testnevelőtanár- képzésben részt vevőknek.

Az MKSZ és a Magyar Diáksport Szövetség versenyén mintegy hatvan klub versenyzői szerepeltek. A diákolimpiai döntő legjobbjai kvalifikálták magukat az U16-os, U18-as és U20-as Európa-bajnokságra.