www.karate.hu
PDF letöltés

50 éves a Tisza Volán SC

A Pick Szeged kézilabda csapatát is elindító TVSC félszázadik születésnapját ünnepelte szombaton. A jeles évfordulóról a megyei Délmagyarország napilap 20 oldalas különkiadással emlékezett meg, az elnöki köszöntőkben külön méltatva a karate sportág helyi képviselőit. A Martonosi István, Ruzsinszki György és Raj Pál irányítása alatt közel tíz éve működő karate szakosztály az ünnepi számban egy egész oldalon kapott helyet.

 tiszavolan

A visszatekintésből megismerhetőek az indulás körülményei, az edzések indulása Guba György mester közreműködésével, majd Höning Miran-Buda és Sajó Zoltán élsportolóinak leigazolását követő hazai és nemzetközi sikerek számba vétele következik.

Évekig a klub színeiben versenyzett Kőhegyi Zoltán, Lassingleitner Fruzsina, a Höning-Buda testvérek és a szarvasi Borzi Balazs, akik számos éremmel gazdagították az egyesületet nemzetközi versenyeken, egyéni és csapat magyar bajnoki címeket szerezve.

Végül eljutunk a jelenkor eredményeihez, amit már a tősgyökeres helyi nevelésű szegediek adnak Guba György, Csonka Viktor és Bodor Gábor edzők áldozatos munkájának jóvoltából.

A csongrádi megyeszékhelyen működő Tisza Volán SC nemzetközileg is elismert, nagy múltú vidéki egyesületében a karate szakosztaly léte egyben a karate sportág elismerése is, ami országos viszonylatban is erősíti a karate pozíciójàt.

Az ünnepi lapszám - benne a karatésokkal - elérhető itt.