www.karate.hu
PDF letöltés

50 éves a WKF

Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Karate Világszövetség, a WKF. A World Karate Federation 1970 október 10-én alapították meg Tokióban, ahol az első közgyűlésre és az első világbajnokságra is sor került.

wkf50

Most, ötven esztendővel később a karate nemzetközi testülete egy egységes és modern szervezet, 200 nemzeti szövetséget és világszerte több mint 100 ezer gyakorlót összefogva, és készen áll az olimpiai bemutatkozásra, amelyre a tokiói olimpián kerülhet sor. 

A jubileum alkalmából ünnepi logót bocsájtott ki a WKF, a világszövetség elnöke, Antonio Espinós pedig videóban üdvözölte a karatésokat és a sportág híveit. 

"Sajnálatos módon a koronavírus-járvány miatt nem ünnepelhetjük meg méltóképpen fennállásunk ötvenedik évfordulóját. Úgy terveztük, hogy a fél évszázados múltról a tokiói Nippon Budokanban emlékezünk meg, amely 1970-ban az első világbajnokságnak is helyt adott, de az olimpia elhalasztása keresztülhúzta az elképzeléseinket. Azonban így is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kemény munkájukkal és erőfeszítésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy elérjük a céljainkat" - mondta Antonio Espinos.