www.karate.hu
PDF letöltés

Bírói tanfolyam zajlott - olimpikonok részvételével

Az őszi versenyszezon előtt 2021. szeptember 4-én nyílt bírói tanfolyamot és vizsgát tartott a Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottsága. Az eseményen összesen 48-an vettek részt. A vizsgának 20-an vágtak neki, míg 12 fő meghosszabbította eddigi minősítését.

biroivizsga

A tanfolyamot és vizsgát - amelyet Falusi Márton közreműködésével az MKSZ Bírói Bizottsága szervezett - a BB részéről Molnár Tamás, Turák Péter és Tausz Marcell vezették a hazai nemzetközi bírók segítségével, míg a külföldön tartózkodó Orbán Zoltán on-line támogatta a lebonyolítást.

Az eseményen az oktatást és a vizsgát több klub - a Honvéd, a Shitokai Fortuna, az MTK, a HKSE és a Torony Kismaros SE - versenyzői segítették.

Különlegesség volt, hogy a bírók a vizsgán olyan világklasszisoknak is bíráskodhattak, mint a Tokióban olimpiai bronzérmet nyert Hárspataki Gábor és a vele az ötkarikás játékokra kiutazott edzőpartner, Szegedi Döme, de megjelent az eseményen edzőjük, Fischer Mihály is.

A vizsgát 19-en vették sikerrel és léptek a következő fokozatra, köztük 4 fő - akik eddig nem rendelkeztek bírói minősítéssel - kapott új országos bírói minősítést. A csak tesztet író bírók valamennyien meghosszabbították eddigi fokozatukat.

A vizsga lebonyolításában nyújtott segítségért köszönet illeti a tatamikat szolgáltató Tatami-Sport Kft-t, illetve a kijelzők használatáért a Székely Budo-Sport Kft-t.

Sikeres vizsgát tettek, ezzel új fokozatot szereztek:

Küzdőtérvezető (KV):
dr. Szécsényi Vivien Anita

Vezetőbíró A (VA):
Koczfán Gergő
Molnár Viktória

Vezetőbíró B (VB):
Kuron Bence

Segédbíró A (SA):
Bodnár Kitti
Dudás Lajos
Pokornyi Villő

Segédbíró B (SB):
Boros Petra Krisztina
Csahók Mihály
Dombi Vivien Dorka
Kozsán Balázs
Molnár Zita Krisztina
Ritter Csaba
Szilágyi Viktor
Váradi Tamás

Utánpótlás vezetőbíró (UVB):
Szőke Balambér
Kozma Daniella

Utánpótlás segédbíró (USB):
Papp Anna
Somogyi Tímea

Az országos WKF minősítéssel rendelkező bírók listája elérhető itt.

A 2021 január 1-jétől érvényes bírói díjak táblázata elérhető itt.
 
A WKF 2020. január 1-jétől érvényes magyar nyelvű szabálykönyve elérhető itt.