www.karate.hu
PDF letöltés

Edzőtovábbképzést tartott az MKSZ

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Karate Szakszövetség idei edzőtovábbképző konferenciáját a szokásosnál későbbi időpontban, 2020. október 17-én rendezték meg. A járvány terjedésének megelőzése érdekében a résztvevők létszáma limitált volt, 68 fő vett részt a rendezvényen.

edzo 

Az MKSZ Edzői Bizottságának elnöke, Kozma Erzsébet vezette konferenciát Dr. Mészáros János nyitotta meg. Az MKSZ-elnöke köszöntötte, majd tájékoztatta a megjelenteket a szövetség eredményeiről, az elmúlt időszak eseményeiről és a közeljövő lehetséges programjairól.

A konferenciára három előadót hívtak meg a szervezők.

Az első előadás a karate egyesületekben is nagyon fontos munkavédelmi ismeretekről, a munkáltató kötelezettségeiről, az esetlegesen előforduló balesetekről, megbetegedésekről szólt. A második a teljesítmény-optimalizálásról, a sportoló fizikai állapotának ellenőrzéséről, terhelhetőségéről, a technikai hibák javításáról szólt. A harmadik előadáson a szív-és érrendszeri betegségek kiszűréséről, a sportoló fizikai teljesítményének vizsgálatáról, a hirtelen szívhalálhoz vezető betegségek kiderítéséről kaptak tájékoztatást a megjelentek. Az előadók ígéretet tettek arra is, hogy a karateedzők személyesen is kérhetnek tőlük segítséget sportolóik vizsgálatához és eredményesebb felkészítésükhöz.

A továbbképzés programja elérhető itt.

A részvevők névsora elérhető itt.

Pakocs Enikő előadása elérhető itt.

Dr. Pintér Barbara előadása elérhető itt