www.karate.hu
PDF letöltés

Gárdonyban táboroztak a para-karatésok

Gárdonyban edzőtáborozott közel harminc hazai para-karatés, akik három napot töltöttek a Velencei-tó partján. Az eseményről Halász Attila, a tábor vezetője, a Magyar Karate Szakszövetség Para-Karate Bizottságának tagja számolt be.

 gardonyparakarate

"Idén 5. alkalommal vettünk részt a jubileumi 30. Sport és Önvédelmi táborban, a Velencei-tó partján. A háromnapos para-karate táborba 42 fő utazott le, ebből 29 fő fogyatékkal élő sportoló. Két sportoló közben még csatlakozott szüleikkel egy teljes napra. Ez alkalommal néhány súlyosabb értelmi akadályozott sportolót is hoztunk, akik most szüleik kíséretében több napot is velünk tölthettek. Négy fő kerekesszékes karatés mellett, autisták és tanulásban akadályozott sportolók vettek részt.

A tábor első napján átismételtük azokat a gyakorlatokat, amelyeket a digitális oktatás során is volt lehetőség egyénileg gyakorolni, majd néhányan megismerkedtek a thai-boksz alapjaival. A második napon talajgyakorlatok és földharc után a jó időnek köszönhetően a tóban tartottuk meg az edzés második felét. A nagy sikerre való tekintettel ezt valószínűleg minden évben meg kell ismételnünk.

Az idei tábor egyik fő célja egy új formagyakorlat megtanulása volt, ami mindenki számára sikerült.

Szeretnénk köszönetet mondani Kalmár Árpádnak a Magyar Karate Szakszövetség alelnökének, a tábor szervezőjének, hogy már többedszeri alkalommal biztosít ingyenes táborozási lehetőséget a fogyatékkal élő sportolóknak.

Halász Attila"