www.karate.hu
PDF letöltés

Három magyar is éremért küzdhet Gaziantepben

A várakozásokat felülmúlva György Dániel és Bousseba Aicha is döntős lett a törökországi Gaziantepben szerdától vasárnapig tartó karate Európa-bajnokság nyitónapján.

gyorgydaniel

György Dániel

A 45 ország több mint 500 versenyzőjét felvonultató kontinensviadalon a lábsérülése miatti egyéves kényszerpihenőt követően visszatért György Dániel a 84 kg-os férfiak küzdelmeiben öt nyertes meccsel bejutott a fináléba. A nőknél is egy nagy visszatérőnk remekelt: a korábbi korosztályos világ- és Európa-bajnok Bousseba Aicha több évnyi kihagyás után került be a felnőtt válogatottba, és az Eb-n négy győzelemmel szintén kiharcolta a finálé jogát a nők +68 kg-os súlycsoportjában.

A magyar karate történetében eddig magyar versenyzőnek mindössze egyetlen alkalommal – 2018-ban Hárspataki Gábornak – sikerült Európa-bajnoki döntőbe jutni, szerdán pedig egyszerre ketten is véghezvitték ezt a bravúrt.

boussebaaaicha

Rajtuk kívül a bronzéremért mérkőzhet Nagy Botond, aki a férfi egyéni formagyakorlatban a selejtezők során két fordulón is sikerrel túljutott, majd a harmadikban kiharcolta az éremmeccs lehetőségét.

Fischer Mihály, a felnőtt válogatott edzője hangsúlyozta: sikeres felkészülésen van túl a csapat, rengeteget dolgoztak, hogy a lehető legjobb formában utazzanak ki Törökországba, és ez visszaköszönt az első napi eredményekben.

A második napon a Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda összeállítású női kata csapat közel állt az éremmeccs kivívásához, és végül a 7. helyen zárt.

Az Európa-bajnokságon szerdától péntekig rendezik a selejtezőket, míg szombaton és vasárnap a helyosztókat.