www.karate.hu
PDF letöltés

Stílusszervezetekkel kötött megállapodást az MKSZ

Augusztus 27-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között került sor a Magyar Karate Szakszövetség és az elismert stílusszervezetek közötti együttműködési megállapodás aláírására. Az öt évre szóló szerződés alapján az elismert stílusszervezetek saját hatáskörben járhatnak el a vizsgáztatás, a versenyszervezés, és egyéb fontos szakmai kérdésekben. (Magyarországon a 2004. I. törvény értelmében az Magyar Karate Szakszövetség által elismert stílusszervezetek gyakorolhatják ezeket a jogosítványokat.)
stilusszervezetek

Stílusszervezeti megállapodás aláírására került sor az alábbi szervezetekkel:
 
Magyar Goju-Kai Karate Szövetség
Magyar Karate Stílusok Szövetsége
IKO Kyokushin Karate Stílusszervezet
Magyar Kyokushin Karate Szervezet
Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség
Kyonewaza Földharc Szövetség
Magyar Shidokan Karate Szövetség
Hayashi-Ha Shito Ryu Szövetség
Shitokai Hungary Karate Szövetség
Magyar Fudokan Karate Szövetség
Magyar IJKA Szövetség
Magyar JKA Karate Szövetség
JKS Magyarországi Szövetsége
Shotokan Karate Stílusszövetség
Magyar Wadokai Karate Szövetség
 
Vannak továbbá olyan stílusszervezetek, melyek a követelményeknek eleget tettek, de a szövetség vezetője egyéb elfoglaltsága okán nem tudott részt venni az aláíráson. Velük a a Magyar Karate Szakszövetség egy későbbi időpontban fogja megkötni az együttműködési megállapodást.
 
Az ünnepélyes aláírás után három előadásból álló minikonferencia mutatta meg a stílusszervezetek pályázati lehetőségeit, valamint kommunikációs PR céggel közösen keresték a résztvevők a karate sport, életmód és harcművészet népszerűsítésének a lehetőségeit.