www.karate.hu
PDF letöltés

Tisza Volán SC, a kiemelt vidéki sikersztori

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) kezdeményezésére 2019-ben indított kiemelt vidéki sportegyesületek szakmai programjának célja az volt, hogy a vidéken működő sikeres sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, hagyományaik és a magyar sport eredményességét meghatározó tevékenységük alapján erre érdemesek, a fővárosi kiemelt sportegyesületek támogatási programjának mintájára kiemelt központi költségvetési támogatásban részesüljenek.

tiszavolan

A szegedi Tisza Volán SC is megfelelt ezen elvárásoknak, emlékezetes, hogy 2020 decemberében egy egész újságot megtöltött a klub 50 éves múltjának eredményeit felidéző születésnapi Délmagyarország különkiadás.

2021-ben húsz sportszervezetre bővült a kiemelt vidéki sportegyesületek támogatotti köre, amelyből Szegeden a Tisza Volán SC a Szegedi Vasutas Sportegyesülettel konzorciumban került a kedvezményezettek közé. A szegedi klub szakosztályainak ezzel lehetőségük nyílt stratégiai fejlesztésekre. A karatésok az élsport területén indítottak, ebből egy igazi sikersztori kerekedett ki, amivel rögtön sporttörténelmet is írtak: februárban ide igazolt a válogatott György Dániel, aki a Magyar Bajnokságot és egy lengyelországi versenyt megnyerve sikerrel kvalifikált az Eb-re, ott pedig hat mérkőzést nyerve megszerezte Magyarország első felnőtt Európa-bajnoki címét sportágában.

A sportolót és Ruzsinszki Györgyöt, a karate szakosztály szakmai vezetőjét a héten a SOSZ irodában fogadta Virág Lajos ügyvezető igazgató és Nagy József képzési és szervezetfejlesztési igazgató, akik gratuláltak a kimagasló eredményhez, mely kiválóan igazolja a vidéki egyesületek támogatására indított program létjogosultságát. A találkozó során a szegedi klub képviselői köszönetüket fejezték ki a szervezet általuk is megtapasztalt interaktív, a gyakorlati működést segítő tevékenységéért.