www.karate.hu
PDF letöltés

Küzdelem száz ellenfél ellen

Embert próbáló erőpróba vár azokra a küzdősportolókra és harcművészekre, akik elindulnak a 3. Nemzetközi 100 Fight Challenge elnevezésű eseményen. A rendezvény nem verseny, hiszen a cél az indulóknál elsősorban önmaguk legyőzése. Négy ország és tíz világszervezet 146 résztvevőjét láthatják majd az érdeklődők szeptember 3-án, szombaton 12 órától Orosházán, a Városi Sportcsarnokban.

szazellenfel

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kört vezető Zsiga Zsolt kyokushin karate mester által szervezett rendezvényen közel 30 fő próbálja meg a százszor egy perces küzdelmet, míg a többi résztvevő 10-80 ellenféllel fog majd küzdeni. Száz perc alatt száz ellenféllel kell küzdeni, egy-egy kör között húsz másodperc lesz a pihenő. A küzdelmeknél a testre mért ütések, valamint a test- és combrúgások teljes erejűek lehetnek, a fejet viszont csak érintőlegesen lehet majd támadni - minderre küzdősportokban jártas, tapasztalt bírók is ügyelnek majd, akik a harcoló párok között folyamatosan mozognak és ha kell, közbelépnek. 
 
A kihívás nyílt, nem irányzat függő: kyokushin, ashihara, goju-ryu és shotokan karatésok, kick-boxosok, ökölvívók, továbbá shindokai, MMA, kempo irányzatokhoz tartozók vesznek majd részt rajta. Ez a színes sokaság a szervezők reményei szerint erősíti majd a különböző harcművész ágak közötti sportbarátságot is, mert a rendezvénynek az az egyik fő célja, hogy mindenki győztesnek érezze magát a végén. 
 
A verseny díszvendégei között lesz Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség, egyúttal a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke is.