www.karate.hu
PDF letöltés

Lezajlott az Ippon Shobu Magyar Bajnokság

Az Agria Shotokan Karate Egyesület az Egri Városi Sportiskolával karöltve 2020. október 10-én az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezte meg az ez évi Ippon Shobu Magyar Bajnokságot. A rendkívüli koronavírus-helyzet miatt 18 egyesület 130 versenyzője közel 200 nevezéssel tudott részt venni az eseményen.
 
ipponshobuob
A versenyen többek között megjelent Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola Igazgatója, Dr. Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára, Falusi Márton, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, Krepsz János, a Magyar Karate Szakszövetség elnökségi tagja, Szabó Norbert, a JKA Hungary Szövetség elnöke, Ádám Imre, a Tatami Sport Kft vezetője, Takács Miklós, a Shotokan Liga elnökségi tagja és Dr. Roppantó Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség versenyellenőre.
 
A megnyitón minden vendég és versenybíró ajándékot kapott a rendezőktől. Lévai Béla, a hevesi szakosztály vezetőjének felajánlását a legfiatalabb lány, illetve fiú versenyző kapta. Dr. Mészáros János köszöntő beszédében kiemelte az összefogást a kitartást és a karate jelentőségét egészség megőrzésében. Biztató szavaival felhívta a figyelmet karate folyamatos gyakorlásának fontosságára. Kiemelte, hogy ősszel a rendkívüli biztonsági óvintézkedések mellett három versenyt is tudott rendezni a Magyar Karate Szakszövetség.
 
Az MKSZ-elnök után Kovács Géza Eger városa nevében köszöntötte a résztvevőket majd kiemelte, hogy reményei szerint a karate újra nagy tömegeket tud majd megmozgatni a versenysportban, ha a pandémiás időszakot leküzdöttük.
 
Az ünnepi beszédek után Nemes István főbíró nyitotta meg a rendezvényt.