www.karate.hu
PDF letöltés

Nemzetközi Shotokan tábor volt Gyulán

A Gyulai Karate Egyesület szervezésében sikeresen lezajlott az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) magyarországi stílusszervezet éves hagyományos Shotokan Karate Nemzetközi Instruktor Tábora, amelyet az örökifjú Sensei Sáfár László (9. dan) nagymester vezetett.

gyulaajka

A tábort évek óta a fürdővárosban rendezik meg, ezáltal a szervezés feladatai a Gyulai Shotokan Karate Egyesületre hárultak Sensei Torma György (7. dan) mester irányításával. A koronavírus járvány miatt az USA-ból nem tudtak ellátogatni a karatékák, de Németországból szép számmal jöttek résztvevő harcművészek.

Összesen hat edzésre került sor. Az edzések egymásra épülő tematikus rendszer alapján lettek megtartva. Az egyszerű gyakorlatoktól kezdve az egészen bonyolult, nehezebben kivitelezhető technikákig minden gyakorlásra került. Igazán gazdag szakmai program várta a szép számú érdeklődőt, hiszen ütések, rúgások, védések, formagyakorlatok, páros gyakorlatok, és a mozgást szabályozó, elősegítő feladatok alkották a tábor szakmai anyagát.

Ráadásul ilyenkor az edzők, instruktorok is plusz és értékes információt kapnak, amit az oktatás során tudnak majd klubjaikban hasznosítani. Nem csoda, hogy a szervezet nagy energiát fektet a karatéra, mint oktatási tevékenységre. Sensei Sáfár László meghonosított egy magas színvonalú, hosszabb tanulmányi időt igénylő, rendszeres instruktor képzőt.

A hagyomány, vagyis, hogy Gyulán találkozik a szövetség krémje, idén sem tört meg, járvány ide vagy oda. Az is folytatódik majd, hogy Békéscsabán októberben lesz egy hasonló tábor, melyre szintúgy a világ több pontjáról fognak érkezni oktatók, karatékák.

(forrás: Gregor László)