www.karate.hu

karate2024

facebook

twitter

youtube

insta

danosaink

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Parasport tábort és turisztikai konferencia volt Parádsasváron

A Stabilitás Sport Klub, a Budo Sport Akadémia Alapítvány és a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér SC közreműködésével került megszervezésre és lebonyolításra az a sport-parasport tábor és turisztikai konferencia Parádsasváron, amelyen 35 fő vett részt a helyi önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően, amelynek keretében ingyenesen ajánlották fel az apartmanházakat a sportolók, edzők és a kisérők részére.

paradsasvar

A tábor vezetői Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség általános alelnöke, a Stabilitas Sport Klub elnöke, és Hodunov Edvárd a Magyar Karate Szakszövetség parasport bizottság és a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér SC elnöke voltak.

A rendezvény fővédnöke Dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója volt, aki maga is aktívan részt vett a programokban és segítette a tábor munkáját.
 
A napi program délelőtti sport és önvédelmi foglalkozásból, du.pedig képességfejlesztő és játékos programokból álltak, a település által biztosított focipályán és művelődési házban. Az edzések és foglalkozások közötti részben társas és csapatépítő programok, játékok, beszélgetések és közös főzési programok is voltak.
 
A tábort meglátogatta Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, illetve Dr. Texe Gábor orvos, feltaláló, életmód tanácsadó is, aki előadást tartott táborban az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról.
 
A keddi napon egy turisztikai konferencia is a program része volt, ahol  a parádsasvári MÁTRA Resort akadálymentes koncepció is bemutatásra került, melynek keretében Holló Henrik parádsasvári polgármester úr köszöntőjét követően előadást tartottak a sportról és a parasportról, az akadálymentes turizmusról és a bűnmegelőzésről - Dr Garamvölgyi László, Hodunov Edvárd, Kalmár Árpád, Benkő Béla, valamint Dr. Zsarnóczky Martin, a MÁTRA resort projektvezetője előadásában.
 
A konferenciát követően a résztvevők kifejezték szándékukat a jövőben történő hosszútávú együttműködésről, amelynek keretében rendszeres sport és akadálymentes rendezvényeket terveznek a településre, amelynek csúcsa jövőre egy nagyobb létszámú nemzetközi sport-parasport tábor, konferencia és verseny lesz Parádsasváron.
 
(forrás: Kalmár Árpád)