www.karate.hu
PDF letöltés

Prágai gála magyar résztvevővel

2013-as év végén, decemberben  az ESKA EB-t követően került megrendezésre Prágában az Európai Harcművészeti Szövetség által meghirdetett Harcművészeti Gála.

Több küzdősport - Thai Box, Kick-box, Taekwondoo - mellett a karate is szerepet kapott az egész délutánt és estét betöltő programban. A kumite versenyt JKA Ippon Shobu versenyszabály szerint rendezték.


A Cseh JKA Szövetség révén meghívást kapott a Magyar JKA Karate Szövetség egy felnőtt férfi versenyzője is. Szövetségünket a Faddi SE versenyzője, Kiszli Viktor képviselte.

4 fő: cseh, szlovák, német és magyar versenyző indulását tették lehetővé a szervezők.

A regisztrációra 2013.december 13-án került sor a Clarion Congress Hotelben, ahol Viktort szlovák versenyzővel sorsolták össze.

A selejtezőket szombaton 13.00 órakor kezdték, és Viktor 2:0 arányban győzte le ellenfelét. A másik ágon a német versenyző jutott a fináléba.

Az esti döntőre hangulatos - zászlós kíséret, zeneszó, speaker - felvonulás keretében álltak fel a versenyzők.

5 perc volt a küzdőidő és 2 ippon találatig folyt a küzdelem (JKA Sanbon Shobu), ahol Viktor 1:3 arányban alulmaradt német ellenfelével szemben.

kiszli

(A képen az ippon shobu döntő két résztvevője látható.)


Versenyszámok végeztével állófogadáson köszöntötték a résztvevő versenyzőket, edzőket, és így zárult a verseny és a Budo Gála.

Rendkívül szívélyes és barátságos fogadtatásban volt részük a magyar részvevőknek, köszönhetően Strnad mesternek és a fogadó bizottságnak.

(forrás: jkahungary.hu)