www.karate.hu
PDF letöltés

Sikeres Goju-ryu szeminárium Indiában

Az Indiai Aspire Sport Karate Academia meghívása alapján Harsányi László 2020. január 3-5-én sikeres Goju-ryu karate gyakorlati szemináriumot tartott Indában, Hubbali városában. Az alábbiakban az ő beszámolóját adjuk közre.

harsanyiindia2

"A hosszú és fárasztó repülő út után Mombayban, landolt a repülőgépem, ahol Sensei S. Bamiggatti és tanítványa várt rám a repülőtéren! Mumbayból Hubbaliba vonnattal utaztunk, mert nem volt megfelelő belföldi repülőjárat! A hálókocsiban tiszta lepedő, törölköző, víz fogadott és a fáradságtól mindjárt álomba is merültem! Hubbaliban és a szállodában is rend és tisztaság fogadott és a vendéglátók finom ételei, italai. Pihenés, megbeszélések, aztán városnézés, majd egy ünnepélyes fogadás, ünnepség következett!

Ezek után indultak az edzések két csoportban a versenyzőiket és a színes öveseiket sensei Manjula Vitharana tanította. Ő Sakura-Kai nemzetközi szervezetünk a Sri-Lankai és Ázsiai főinstruktora, aki szintén átjött Sri-Lankáról Indiába, hogy segítse a munkámat!

Én a feketeövesek és az instuktorok csoportját tanítottam. Már az első edzésen láttam rajtuk a meglepetést és a nagy - nagy tanulni akarást! Az első edzés felkeltette az érdeklődésüket és nagy energiával vetették bele magukat a tanulásba! Azt a tiszteletet és tanulni akarást csak Sri –Lankán láttam ez idáig, most megtapasztaltam Indiában is! Másnap az egész csapatnak 400 karatékának kellett edzést tartanom, ami komoly kihívás volt a számomra! Ilyen sok gyereket, karatékát nem lehet egyszerre oktatni, ezért kértem a helyi instruktorok segítségét! Majd 8 csoportra osztottuk övfokozatonként a karatékákat és így már lehetett hatékonyan oktatni őket! A szemináriumot követően átadásra került a  S. Bamigatti senseinek a kinevezése a Sakura-Kai India élére, amit Ő és a tanítványai is hálásan megköszöntek! Az indiai sensejek és Manjula sensei hamar közös nevezőre jöttek és megállapodtak a jövőbeni együttműködésről.

harsanyiindia1

A szeminárium után belföldi repülőjárattal utaztam Mombaybe aztán onnan tovább Európába majd egy átszállás után Budapestre! A hosszú és fárasztó utazás után sok – sok pozitív élménnyel és benyomással végre hazaérkeztem!

Jó lenne látni a mi tanítványainknak is azt a tiszteletet és tanulni akarást amit ezekben az ázsiai országok karatékáiban látok, jó lenne látni a mi gyerekeinknek is, hogy ott milyen nehéz körülmények között élnek, edzenek és ennek ellenére milyen komoly eredményekre képesek!

A Sakura-Kai nemzetközi szervezetünk Olaszország után egy újabb országgal Indiával bővült igy már 10 országban vagyunk jelen!

Köszönöm az Indiai vendéglátóimnak a szívélyes fogadtatást!

Tisztelettel!

Harsányi László"