www.karate.hu
PDF letöltés

Sikeres volt a Dream Cup World

A Magyar Karate Szakszövetség a Stabilitás Sport Promotion szervezésében az elmúlt években megrendezett nagy sikerű őszi karate programsorozatot követően idén is nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett november végén Budapesten, amely egy nemzetközi karate csapatverseny, illetve egy családi sportnap és bemutató show keretében színvonalas programot biztosított a versenyzők, a fiatalok és a családok részére.

dreamworldcup

A Dream World Cup - Team Karate Championship 2019 - elnevezésű nemzetközi kyokushin karate csapatbajnokság a hétvégén Budapesten, a Nemzeti Sportcsarnokban, ifjúsági, junior, felnőtt és masters kategóriákban, kata (azaz formagyakorlat) és kumite (azaz küzdelem) versenyszámokban került lebonyolításra, mely versenyszámok eddig együtt még soha nem kerültek megrendezésre a nemzetközi kyokushin karate szervezet égisze alatt, ezért sportdiplomáciailag kiemelt volt az esemény megrendezésének lehetősége.
 
Shihan Koen Scharrenberg, az EKO elnöke, a WKO alelnöke elmondta, hogy "rendkívül örül annak, hogy Magyarországon ismét új kezdeményzésként egy új kategória, a csapatküzdelmi versenyszám került bevezetésre a nemzetközi versenyrendszerbe, és bízik benne, hogy a nemzetközi szervezet vezetőségének támogatásával hamarosan csapatvilágbajnokságot rendezhetünk Budapesten."

Dr. Garamvölgyi László, a verseny fővédnöke beszédében elmondta, hogy"a versenyen keresztül erősödik a karate társadalom számára fontos értékeinek közvetítése, mint tisztelet, fegyelem, kitartás, akaraterő" és kiemelte a karate közvetett bűnmegelőző szerepét is.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke elmondta, hogy "jó érzés volt hallani a karate himnuszát, amelyre egykor versenyzőként ő is bevonult, kiemelte a verseny csapatépítő hatását, mely fontos szerepet tölt be a különböző szervezetek közös együttműködésében".

A versenyen látványos formagyakorlatokat és parázs küzdelmi csatákat láthattunk, elsősorban a spanyol, ukrán és a magyar versenyzők között, akik a legtöbb érmet szerezték a bajnokságon.  A csapatbajnokságon érezhető volt az a csapatszellemet, összetartást erősítő hangulat, ami miatt a hazai és nemzetközi vezetők fontosnak tartják bevezetni hivatalos versenyszámként ezt a verseny kategóriát is, amellyel kapcsolatban Scharrenberg elnök úr kifejezte szándékát és támogatását egy világbajnokság formájában történő budapesti verseny lehetőségére is a jövőben.

A karate 2020-ban Tokióban először kerül olimpiai programba, melynek hazai és nemzetközi népszerűsítésében kiemelt szerepet tölt be a karate gyakorlásának és versenyrendszerének, személyiségfejlesztésben elért eredményeinek társadalmi szintű bemutatása, a fiatal sportolók lehetőségeinek segítése, melyben minden hazai rendezésű nk-i versenynek kiemelt szerepe van.

A verseny szervező bizottsága kiváló felkészülési és nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget teremtett a magyar fiatal és felnőtt versenyzőknek a verseny megrendezése által.

A rendezvénysorozat tervezett programjában szerepelt egy nagyszabású gálaműsor is, karate, önvédelmi bemutatókkal, szuper-fight küzdelmekkel, amelyben látványos harcművészeti programok, önvédelmi és közelharc bemutatók is színesítették az eseményt.

 A rendezvény lehetőséget teremtett még sporttal, egészséggel és a helyes életmóddal kapcsolatos bemutatókra, szakkkiállításokra és egyéb szakmai programokra, köztük is a shihan Scharrenberg által vezetett speciális szemináriumi edzésre is.

Az esemény védnökei voltak:
- Shihan Koen Scharrenberg, EKO elnök, WKO alelnök, a verseny nemzetközi védnöke
- Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, BM. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács-Komm.igazgatója - fővédnök
- Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség és Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

Kiemelt díszvendégek: 
- Shihan Furkó Kálmán nyá. felderítő ezredes, 8. danos mester-nemzetközi szaktekintély
- Shihan Aleksandr Goncharenko, a verseny főbírája
- Shihan Borza József, Oyama Kyokushin -Hungary, a versenybíróság elnöke
- Shihan Szabó Tamás, az MKKSZ elnöke
- Ádám Imre, a Tatami Sport Kft Ügyvezető igazgatója
- Markos György színművész, a harcművész szövetség tiszteletbeli elnöke
- Büki Péter, a Magyar Budo Magazin tulajdonos főszerkesztője
- Prof. Dr. Nemes András, Testnevelési Egyetemi tanár, a Budo-Sport Akadémia alapítója
- Cseke László, a Szent György lovagrend kancellárja

A verseny szervezője: 
Kalmár Árpád, Magyar Karate Szakszövetség ált. alelnök, Stabilitás Sport Promotion SE elnök
 
DREAM CUP WORD - TEAM KARATE CHAMPIONSHIP 2019. NOV. 30.,  BUDAPEST, EREDMÉNYEK: 

KADET CSAPAT KATA (U16):
I. UKRAINE - LRKKF-2
II. UKRAINE - LRKKF-1
III. HUNGARY - IBKKHF

KADET CSAPAT KUMITE (U16):
I. HUNGARY - SHSZ
II. UKRAINE - LRKKF-1
III. UKRAINE - LRKKF-2

JUNIOR CSAPAT KATA (U18):
I. HUNGARY ARSC
II. SPAIN
III. HUNGARY IBKKHF

JUNIOR CSAPAT KUMITE (U18)
I. UKRAINE LRKKF-1
II. HUNGARY IBKHF-Kyo Hung. SE.
III. UKRAINE LRKKF-2

FELNŐTT CSAPAT KATA:
I. UKRAINE LRKKF
II. HUNGARY IBKKHF

FELNŐTT CSAPAT KUMITE:
I. HUNGARY SHSZ  BBSE-KHSE
II. UKRAINE LRKKF
 
MASTERS CSAPAT KUMITE:
I. HUNGARY-STABILITAS SPORT
II. HUNGARY -IBK-KYO HUNG SE

Dream Cup World 2019 - promo videó: https://m.youtube.com/watch?v=FzEX0t5yQ-M
 
(forrás: Kalmár Árpád)