www.karate.hu
PDF letöltés

Tisza Volán: három érem Budaörsön

Budaörsön rendezték meg a 18. Tatami Kupát, mely a közelgő Európa-bajnokságra és a világbajnokságra egyaránt kvalifikáció volt. A hétvégi nemzetközi tornán a Tisza Volán SC-ből három versenyző is a dobogóra állhatott.

Lassingleitner

Lassingleitner Fruzsina (balról) küzdelem közben

A Tisza Volán SC csapatából elsőként a fiúk léptek tatamira. Höning Alexander a felnőtt Eb-n bronzmeccset vívó Virág András ellenében csupán bírói ítélettel maradt alul. Ellenfele azonban a döntőbe jutott és így vigaszágra segítette versenyzőnket, akinek az első körében egy összekapaszkodást követően meglepetés lábtechnikával sikerült eldöntenie a mérkőzést, majd magabiztosan menetelt előre a bronzérem megszerzéséig. Kőhegyi Zoltán sérüléséből felépülve fél év után először versenyzett, és ezúttal a korábbiakhoz képest egy súlycsoporttal feljebb. Szerencsére sem a kényszerű kihagyás, sem a váltás nem hagyott túl nagy nyomott a sportolón: első két mérkőzését négy pontos különbséggel nyerte. A fináléba kerülve ő is találkozott Virággal, akivel 4-4-es adok kapok után csupán bírói ítélettel maradt alul.

A nap legjobb eredményét az Eb-bronzérmes Lassingleitner Fruzsina érte el: horvát, majd szerb ellenfelét verve jutott a döntőbe, ahol a montenegrói Maksimoviccsal vívott nagy párharcból került ki győztesen.

A válogatottak következő megmérettetése a hétvégi Holland Open, amely a Karate 1 – Premier Liga versenysorozatának második állomása.

(forrás: szegedma.hu)